Zoeken in deze blog

woensdag 27 november 2013

nog Wet #2 | We praten meer met onszelf dan met alle mensen in ons leven bij elkaar.

Uw coach splitst Levenswet 2  'Je maakt je eigen ervaring (beleving)' op


  • man up !
  • verschillende stijlen van omgaan geven bepaalde reacties
  • jouw gedachten zijn gedrag
  • verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid, schuld
Het eerste hebben we gehad, het derde doen we vandaag.

Het tweede?, in het boek 'Life Strategies' of wat knullig vertaald 'Leer te Leven' staat punt twee in het lang en breed. 
Als jij je gedraagt als een lul krijg je negatieve reacties ..en dan volgen in het boek heel wat stijlen van omgaan (de egel, de onnozelaar, de koningin van het woud, ..)

Kortom, wees niet verbaasd dat als het regent niemand je zegt dat je de ruiten van de auto nog hebt open staan als jij ..


Wederkerigheid: Je krijgt terug wat je geeft. 

Op een alledaags niveau, en op een dieper niveau. Geen verrassing hier.
Uw opstelling is bepalend voor uw ervaring.




en nu het punt van de dag, punt drie

Jouw gedachten zijn gedrag


Gedachten zijn ook gedrag ! Jij kiest ook voor de gevolgen als je aan een gedachte vast hangt. Gedachten die jezelf omhalen, of gedachten vol woede en bitterheid..

De relatie tussen lichaam en geest mag niet vergeten worden. 
Bij elke gedachte hoort een fysieke reactie. Dit ontkennen is naïef.
Abstracte gedachten kunnen tastbare en opzienbarende fysieke uitwerking hebben. Er is een heel machtige samenhang. Het bepaalt hoe energiek je bent.

Als je ‘interne dialoog’ negatief is, dan zal je fysieke reactie daarop net zo negatief zijn.
Voor je het weet is je interne dialoog jouw gewoonte, en wordt je zo. Je hebt een manier van denken, let daar op want misschien is ze niet waar | negatief | destructief | of tenminste het testen waard.
Let er op.


We praten meer met onszelf en programmeren onszelf meer dan met alle mensen in ons leven bij elkaar. 
Bij negatieve praat ben je bezig obstakels voor jezelf op te werpen die nergens toe dienen. We spelen die bandjes af.

Stel je voor dat je mij zou inhuren als jouw coach en op een dag zeg ik je :

'Wel, je hebt het over jouw succes maar eigenlijk ben jij niet zo bijzonder. Je bent aardig maar niks speciaals en misschien moet je maar iets anders willen want succes in de liefde en jouw job is niet haalbaar voor mensen als jij. Anderen hebben het niet op jou en gunnen het je niet, en ze hebben misschien gelijk he.'

Wat zou je doen ?
Je zou me ontslaan ! onmiddellijk !

Waarom sta jij jezelf dan toe om dit soort commentaren te hebben over jezelf ? Jij bent de coach in jouw leven, jij bestuurt jouw leven ! waarom pik je dan die gedachten van jezelf ! 
Tijd om je gedachten aan te passen coach !

In dit verband is reframing momenteel zeer populair. Je kunt je ervaringen in een ander daglicht zetten zonder ze geweld aan te doen. Voorbeeld: een cliënt voelt zich gekwetst door zijn vader die voortdurend neerbuigende, kritische opmerkingen maakt.
een reframe zo dan kunnen zijn : 'Vader is een eenzame man die om aandacht schreeuwt', of 'De kritiek van mijn vader is een teken dat hij over mij nadenkt', ..
Houd jezelf niet voor de gek, maar probeer kwaliteit te vinden door negatieve zaken anders te kaderen zodat je er iets mee kan aanvangen | iets anders dan jezelf de fout geven of er over klagen

Je hoeft niet alles weg te redeneren, weet alleen dat als jij je slecht voelt of gedraagt er altijd gedachten aan de basis er van liggen.

Zoek naar die gedachten.
Krijg zo vat op je beleving. 

Groetjes van coach Clark Kent



Geen opmerkingen:

Een reactie posten