Zoeken in deze blog

maandag 17 december 2012

Eddy Wally neemt afscheid van het podium - Mensonterend veel plezier in zijn leven ! Om jaloers op te zijn !

Wat de motieven van zijn dochter en anderen aangaan, kan uw coach natuurlijk even weinig zeggen als de mensen die de boekskes en de kranten vullen, het is giswerk.

Maar Clark Kent zag wel de beelden en het korte TV interview met Eddy Wally zelf, en de man genoot zichtbaar.

In blakende gezondheid was Eddy Wally ook het mikpunt van spot en tomaten, kon hem dat toen deren ? no way beste mensen allemaal, no way ! Eddy genoot altijd van optreden.

Ik treed de echte fans bij die zeggen dat ze hem gemeend kwamen steunen en een laatste keer hulde wilden brengen. Ze zongen volle borst You 'll never walk alone , en Eddy vond het geweldig !
Mensonterend ?

Mijn theorie is dat mensen niet graag geconfronteerd worden met aftakeling , ze sluiten liefst de ogen voor deze realiteit. Eddy was content op het podium, maar men ziet liever een jonge babe of een montere Frank Sinatra met botox.
Eddy Wally zong naar wat ik zag nog behoorlijk mee. En dat is wat ouderen graag doen, mee zingen, lekker vals en doorleefd van genot. 

Als ik hem op mijn afdeling had mocht hij de ganse dag cherie zingen, langdradig, luid en vals. Of vind u roepgedrag leuker, en zelfs dat moet kunnen. Of ik er voor zou betalen is een ander paar mouwen.

Uw coach zegt ; niks mensonterend aan wars van alle motieven die derden hadden met dit concert. Eddy Wally had plezier en daarom zijn wij allen hier !

Je kan toch alleen maar jaloers zijn op het plezier dat deze mens heeft in zijn leven. Een rolmodel.

Go Eddy.

EDDY WALLY NEEMT AFSCHEID VAN HET PODIUM

ENTERTAINMENT
Video: Eddy Wally neemt afscheid van het podium
Eddy Wally neemt afscheid van het podium
Eddy Wally neemt dit weekend afscheid van zijnfans en van de showbizz. Op de Nacht van de Schlagers in Kortrijk maakte hij gisteren een kort gastoptreden. Echt zingen zat er niet meer in, Wally is 80, sukkelt met zijn gezondheid en zit in een rolstoel. Maar hij genoot merkbaar van het applaus.

Eddy Wally halflam op podium: waardig afscheid of mensonterend winstbejag?






BEWAAR ARTIKEL
Door: redactie
3/10/12 - 11u21
© belga.
Eddy Wally (80) geeft in december twee afscheidsconcerten tijdens de 'Nacht van de Schlagers' in Kortrijk en indien er uit de rest van de Vlaanders interesse komt, wil zijn manager Hugo Colpaert ook daar op ingaan. Alleen: The Voice of Europe is sinds hij in maart vorig jaar een hersenbloeding kreeg aan zijn linkerkant verlamd. Hij verblijft in een rusthuis in Zelzate.  "Heel zielig", oordeelt collega en vriendin Jo Leemans in Het Laatste Nieuws. "Het is zijn manager enkel om de centen te doen. Ze gaan er een clown van maken".
Ik weet wat er gaande is. Dit is één grote commerce. Dit moet geld opbrengen. Het ergste van de hele zaak is dat Eddy zich zelf niet meer bewust is van wat er te gebeuren staat
Jo Leemans
Een waardig afscheidsconcert, zo noemen zijn manager en de organisatie van 'Nacht van de Schlagers' het.

Moed, wilskracht en vreugde
"Eddy Wally was er vanaf de eerste editie bij en stond altijd voor ons klaar. Wij vinden het dan ook vanzelfsprekend dat wij dit mogelijk maken voor hem. Na bevestiging van zijn medische entourage en met hun ondersteuning, zullen wij hem een waardig afscheidsconcert geven. We zijn ervan overtuigd dat we hem met dit concert nog meer moed, wilskracht en vreugde zullen bezorgen. Want Eddy Wally verdient dit", aldus de organisatoren van het festival.

De geldwolf en de kamerplant
Manager Hugo Colpaert liet in het vtm-programma 'Voor de show' verstaan dat de zanger, né Eduard René Van De Walle, nog meer wil optreden. Maar heel wat mensen twijfelen of het wel Eddy is die wil optreden. Zijn collega's reageren geschokt en noemen Colpaert een geldwolf die op de kap van een kamerplant nog centen wil verdienen.
Jo Leemans bij de opening van de permanente tentoonstelling 'Eddy Wally' in Zelzate. © belga.
Smeekbede bij dochter Marina
Goede vriendin Jo Leemans (85) - die zelf stopte met zingen nadat ze door een trombose werd getroffen - is woedend. "Toen ik voor het eerst van de plannen hoorde, heb ik zijn dochter Marina nog een mail gestuurd. 'Doe het alstublieft niet', schreef ik. 'Je gaat je vader op een zielige manier tentoonstellen. Laat de mensen toch de herinnering van de oude Eddy. De man die Sportpaleizen vulde. Als je hiermee doorgaat, spreek ik nooit nog tegen jullie.'"

Al begrijpt de zangeres de ontwikkelingen wel. "Ik weet wat er gaande is. Dit is één grote commerce. Dit moet geld opbrengen. Het ergste van de hele zaak is dat Eddy zich zelf niet meer bewust is van wat er te gebeuren staat."

Aandrang
Niettemin beweert de schlagerkoning uit Ertvelde zelf dat hij "nooit meer aandrang gevoeld heeft dan nu om op een podium te kruipen". "Nee, dit ligt volledig in handen van zijn manager en dochter Marina", meent Leemans. "Colpaert passeert langs de kassa en meer dan waarschijnlijk zal Marina tijdens die show zijn grootste hits brengen."

"Ik heb zelf een trombose gehad en ook Bob Benny meegemaakt na een herseninfarct. Zo iemand dan nog laten optreden: dat doe je een mens niet aan. Complete waanzin. Ze gaan een clown maken van Eddy Wally. Dit is mensonterend."

Lees er meer over in Het Laatste Nieuws van vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten