Zoeken in deze blog

zaterdag 23 juni 2012

Teambuilding deze zomer, zo simpel als vat !

Week 26 van ons project dementievriendelijk rusthuis en we denken aan Covey 's 7th goede gewoonte m.n. Hou de zaag scherp.

Het was een week vol klagen en zagen zou je kunnen denken, er waren van die momenten, maar dan sta je even stil (mediteer) en ziet wat er allemaal goed ging.

Mijn persoonlijk top 3:

  • (belangrijkste) We hebben er een leuke vrijwilligster bij, Simonne, die graag werkt met mensen met dementie. Zo heeft ze niets tegen aanraken en kan ze de mogelijkheden zien ondanks alle verlies.
  • In de zaal krijgen de mensen met dementie meer aandacht door de nieuwe manier van maaltijden bedelen.
  • Maakten we als team tijd om families te helpen die deze week iemand zeer dierbaar verloren hebben. Twee mensen waren haast onderdeel van het decor zo lang waren ze hier (C werd 102).
en als een top 3 ook 5 punten mocht tellen:
  • Orde en rust keert stilaan terug na een lange periode van grote (goede) veranderingen.
  • De evaluaties zijn serieus en met zorg ingezet. We kunnen stilaan weer in de diepte gaan werken nu het puur praktische lang heeft overwogen.
Vorige week gingen we met enkelen naar de Sinksefoor, en de komende week zetten we een positief verlof in met weer een ludieke (maar ook ernstige) actie:


Want mensen die voor zwaar hulpbehoevende mensen zorgen, moeten fatsoenlijk werken en met recht en reden gecontroleerd worden, aan normen voldoen, enzovoort..
Ze krijgen van ons hoofden op hun kop over bejegening van bewoners & bezoekers, respect voor andermans gerief, hoorapparaten, gebit, rolstoelen, of het duur gerief van de organisatie..

maar we zijn allemaal mensen waarvoor de boog niet aldoor gespannen kan staan.

Daarom dees actie in de zomermaanden als zotte aanvulling op de medewerker van de maand prijs !
I rest my case
Coach Clark Kent


2 opmerkingen:

  1. Ja dit geweldig idee 'verdubbelt' alles !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Keigrappige foto; moet leuk zijn om jullie als hoofd te hebben, zei Els.
    ..soms is het niet zo leuk om ons te hebben - zoals dat gaat in teams hé

    BeantwoordenVerwijderen